divendres, 13 de setembre del 2013

Carta de suport a la vaga dels docents

Benvolguts pares i mares,
Com a AMIPA del col·legi Rafal Nou volem compartir amb vosaltres la nostra preocupació i indignació davant l’inici del curs escolar 2013-2014, que com podeu veure, no és un inici de curs normal.
A continuació us relatam els fets i esdeveniments que han duit a la situació actual en la que ens trobam avui:
·          Per que el Govern Balear ha reduït el pressupost per a l’educació, fet que ha suposat 1000 docents menys (8,3 % de la plantilla)
o         Menys mestres de suport, menys possibilitats de fer desdoblaments o agrupaments flexibles…
o         El nombre d’alumnes és més elevat per aula.
o         Menys personal d’Atenció a la Diversitat.
·          Per que redueixen les subvencions i les convoquen i abonen tard, com són les de menjador, les beques de transport i les ajudes que faciliten desenvolupar un bon pla de reutilització de llibres de text.
·          Per que el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) no s’ha fet per consens, ni planificat, ni amb dotació de recursos i professorat preparat, i amb arguments pedagògics falsos i no avalats per cap estudi científic.
o         Els pares i mares, amb els mestres, consideram importantíssim que el alumnes aprenguin anglès, però saben que així no n’aprendran i que, a més, augmentarà el fracàs escolar.
o         Hi ha llibres de text que ja han fet una reducció de matèria curricular en la versió en anglès.
o         Especialistes d’anglès han de ser tutors i no poden abastar tot l’horari, tot i que la nostra escola ha estat pionera en la implantació de l’anglès, i amb les retallades dels darrers anys s’han hagut de suprimir projectes i desdoblaments que funcionaven.
o         Els canvis s’han de fer de manera progressiva i consensuada i la Comunitat Escolar hi ha de tenir veu en això.
o         Les proves IAQSE demostren que al nostre centre els infants tenen el mateix domini del català i del castellà en acabar l’educació primària.
o         L’ensenyament en la nostra llengua ha estat una eina d’integració dins l’escola i dins la societat i de lligam amb el bagatge cultural de Mallorca. S’ha ensenyat un model correcte de llengua i hem donat preferència a les formes pròpies de Mallorca.
·          Per que l’aplicació del TIL va ser suspesa de manera cautelar pel TSJB dia 6 de setembre, és a dir, el tribunal ordenava la paralització de la seva implantació per aquest curs. Malgrat això el Govern va aprovar un nou decret llei per no haver de cumplir aquest mandat judicial.
·          A més a més, es posarà en vigor una nova llei educativa, la LOMCE: una llei centralitzadora, que estableix l’objectiu de formar treballadors submissos i no persones o ciutadans crítics i amb decisió pròpia que des de ben aviat hauran de triar la seva trajectòria acadèmica a més enfrontant la competitivitat versus la cooperació i amb objectius de mercat (“empleabilitat”), que vol eliminar la participació de les famílies a les escoles (eliminant les funcions dels Consells Escolars i la seva capacitat de decisió), i deixar directors triats pel govern de torn que a la vegada triaran els mestres. Volen eliminar l’autonomia de les escoles.
·          A hores d’ara, s’ha originat un conflicte per què la Conselleria d’Educació no vol negociar amb la comunitat educativa, i és en aquest punt que els docents han considerat convocar la vaga indefinida que comença el dia 16 de setembre.

Com AMIPA ens posam a la vostra disposició, una vegada més per resoldre els vostres dubtes i representar la vostra veu.

HORARI AMIPA CEIP RAFAL NOU (primera setmana de curs).
-          Dilluns 16, dimecres 18, dijous 19 i divendres 20 de setembre: de 9 a 9:30 h.

-          Dimarts 17 de setembre: de 17n h a 18 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada